Om Oss

Morgondagens beroendevård idag

birdiecircle

Vi, Kontigo Care, är företaget som har omfamnat och paketerat den senaste utvecklingen inom IT, teknik och Life Science, och utvecklat den till eHälsa. Företaget är listat på NASDAQ First North sedan år 2015. Vi är agila, nyfikna och visionärer och som vårt namn antyder på spanska- Kontigo -med dig, vill vi vara en naturlig del in i framtiden.

Det är i vår molnbaserade plattform, med Artificiell Intelligens (AI) och prediktioner, som kärnan i våra lösningar finns. Det unika i bolagets plattform möjliggör diagnos, vård och eftervård av beroende på distans och våra innovativa eHälso-lösningar börjar nu bli en del i morgondagens beroendevård.

Vi som utgör teamet på Kontigo Care är stolta över att vi har utvecklat plattformen i symbios med vården - plattformen som över en miljon människor idag kan ta del av och som finns tillgänglig hos vårdgivare över hela Sverige.

Nyckeln till lyckad beroendevård är nykterhet under och efter behandling. Med Kontigo Cares lösningar får vårdtagaren en individanpassad behandling då den till stor del kan utföras i hemmiljö. Kontigo Cares lösningar ersätter inte vård - de förstärker den.

Återfall i missbruk är en av de stora utmaningarna beroendevården måste hantera. Kontigo Cares plattform möjliggör prediktion vilket gör att återfall kan identifieras tidigt och i vissa fall undvikas helt. Detta genererar väsentliga kostnadsbesparingar för vården samtidigt som ett stort lidande för individen och dess närstående kan minskas.

Kolibrin i vår logotype är den lilla fågeln med de storartade egenskaperna. Den tycker vi passar Kontigo Care, då den uttrycker vad vi står för, tror på och vad vi vill ta med in i framtiden. Kolibrin anses tillhöra elementet luft och luft är associerat med intelligens, tankeprocesser, högre logik och en förmåga att kunna se helheten. Kolibrin är även starkt förknippad med frihet, framtidstro och förmåga att kunna åstadkomma det som tycks vara omöjligt.

Framtiden är eHälsa.

Nyheter

Vad är AI och maskininlärning?

Annika Stojcevski från Microsoft och Johan Torell från Data AI kommer den 22a februari föreläsa om Artificiell Intelligens och maskininlärning på E-hälsocentrum i Östersund. Förutom att det är ett intressant…

Läs mer

Värdet av en nykter dag

I fem månader fick fyra kommuner möjligheten att prova TripleA i en pilotstudie drivet av Växtzon. Syftet med studien var att beräkna en kostnad per nykter dag och hur de…

Läs mer

Nu lanserar vi Previct

Previct® är ett sammandrag av två viktiga faktorer för framgångsrik beroendevård; Prevention (Prevention) och Prediktion (Prediction) och är en vidareutveckling av bolagets tidigare eHälsoplattform för beroendevård. Previct® består av ett…

Läs mer

Kontigo Care deltar i Medicinteknikdagarna

Medicinteknikdagarna som i år går av satpeln den 10e Oktober i Västerås är en av Sveriges viktigaste mötesplatser för medicinsk teknik. Syftet är att samla branschens alla viktiga intressenter såsom…

Läs mer

UTMÄRKELSER

 

SAMARBETEN

 

   
    

CERTIFIERINGAR

 

 ISO 13485:2012 certified