Kontigo Care > Nyhetsbrev > Stolta vinnare eHealth Award 2018

Stolta vinnare eHealth Award 2018

Det värmer oss så!

Ni alla modiga kommuner och vårdaktörer som idag jobbar med Previct och har varit med att bygga Previct tillsammans med oss. Detta pris är lika mycket till er.

Vi vann den prestigefyllda utmärkelsen eHealth Award, vilket är en utmärkelse baserad på regeringens och SKL’s ”Vision e-hälsa 2025”, i vilken Sverige skall vara världsledande i eHälsa till år 2025. Utmärkelsen som Årets eHälsobolag vanns i hård konkurrens med flera andra spännande eHälsobolag.

Det är mycket stort att vi blev utsett till årets eHälsobolag. eHealth Award är ett prestigefyllt pris och vi är mycket stolta vinnare. Även om det är trevligt att vara ett av Sveriges hetaste eHälsobolag, så är den största betydelsen av utmärkelsen att den sätter fokus på vår mission att förändra svensk och internationell beroendevård.

Beroendesjukdomar – ett samhällsproblem och en sjukdom som följs av skam och skuld. Stigmat vilket har resulterat i att alla ni hjältar som dagligen bedriver vård inte får de förutsättningar som övriga vårdgivare får när det gäller forskning, stöd från teknik och utrustning och därmed att en hel patientgrupp förnekas de bästa förutsättningarna. Tillsammans med er vill vi nu kämpa för att rätt förutsättningar ges till er och alla de som dagligen lider av sin beroendeproblematik.

Juryn består av Agneta Granström, regionråd, Region Norrbotten, Emma Spak, primärvårdsläkare och samordnare av nära vård på SKL, Håkan Hedman, ordförande, Njurförbundet, Marianne Larsson, innovationschef, Innovation Skåne, Maria Sterner, affärsansvarig, Vitalis, Niklas Eklöf, tf.Chef för enheten Strategi och samordning på eHälsomyndigheten och Rebecca LaNasa, general manager, Cerner Sverige.

Juryns motivering lyder:

«Kontigo Care levererar en produkt i linje med Vision e-hälsa 2025. Deras digitala lösning medför fördelar för patienten, anhöriga, vårdgivare och organisation, samt för samhället i stort. Ett utbrett problem adresseras, vilket leder till förbättrad behandlingskvalitet för en stor patientgrupp. Vinnaren bidrar även till att den nationella ambitionen om mer engagerade patienter och en jämlik vård kan uppnås. Lösningen är mycket skalbar och har stor potential för andra användningsområden inom vården. Vinnare av eHealth Award 2018 är Kontigo Care».

Kontigo Care möjliggör ett sömlöst samarbete mellan olika vårdgivare med patienten i centrum. Jag uppfattar att Previct kan vara ett steg i rätt riktning mot en mer proaktiv vård som också stärker en patientgrupp med stora behov. Med Kontigo Cares lösning får patienten stöd i en individanpassad behandling som till stor del kan utföras i hemmiljö något som kan bidra både till kvalitet och effektivitet. Ett bra exempel på utveckling av Nära vård med stöd av ny teknik, säger Emma Spak, jurymedlem, ST-läkare i allmänmedicin och samordnare av nära vård på SKL.

Läs mer om eHealth Award 2018 på Facebook.com/eHealthAward2018