Kontigo Care > Nyhetsbrev > Kan en liten knapp skapa en nykter sommar?

Kan en liten knapp skapa en nykter sommar?

Vi har precis släppt en ny Previct-uppdatering. Majoriteten av nyheterna finns under ytan som ni inte kommer märka så mycket av men som ytterligare förbättrar och förstärker Previct nu när det är många som använder systemet.

Här är några av nyheterna:

  • Nu finns en knapp intill patientnamnet i kalendervyn. Den kan användas för att direkt skicka ett SMS till klienten så att ni snabbare och förhoppningsvis oftare kan ge motivation, stöd och återkoppling utifrån hur informationen ser ut. Tror ni att det gör skillnad om man får ett SMS med ”Ha en fin dag” på morgonen eller ”Trevlig helg, jag tror att du fixar helgen!”? Det tror vi och alla ni som efterfrågat denna knapp. Varför inte prova en ny rutin inför sommaren? Gå in en gång per dag och se status i Previct och avsluta med ett SMS kanske med en passande emoj.
  • Vi har öppnat för möjligheten att beställa licenser direkt i Previct, även det en funktion som efterfrågats av er där ute. Låter det intressant hör av dig till din personliga kontakt på Kontigo Care eller kundsupporten så hjälper de dig.

 

  • Vi har nu förtydligat meddelandet som skickas när klienten inte haft internetåtkomst och mätvärdena från nykterhetstesten inte inrapporterats.

 

  • Vi har justerat lägsta möjliga gränsvärde för nykterhetstest till 0.03 promille och inte 0 som tidigare. Anledningen är att inte få falskt positiva test och stressa patienter. Detta baseras på stora datamängder och statistik vilket visar att det är en bra grundnivå. Det kommer även komma en notifiering i portalen om man väljer att sätta gränsvärdet under 0.05 promille. Detta är en mycket låg nivå och för vissa individer kan man erhålla positiva tester under 0.05 promille i vissa miljöer även om alkohol inte förekommer. Har ni några frågor och funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till kundsupporten.