Finns det någon som behöver din hjälp på din arbetsplats?

Vill du hjälpa en kollega som du tror har problem med beroende?

Har du en kollega eller en anställd som du är orolig för har problem med alkohol eller spel? Det är ett alltför vanligt problem, men det kan vara väldigt svårt att veta hur du ska tackla det. Som arbetsgivare är det viktigt att tidigt identifiera problemet och ta tag i det, annars riskerar det att eskalera både vad det gäller lidande och kostnader. Man bedömer att ca 25 % av alla arbetsplatsolyckor är kopplade till alkohol eller droger, till det kommer hög sjukfrånvaro, utbrändhet bland kollegor och inte minst risken att förlora en värdefull resurs.

 

Nu finns det nya, effektiva digitala stöd som används inom beroendevården. Med Previct® kan den anställda fortsätta jobba och du som chef kan känna dig trygg med att individen är nykter på arbetstid. Den anställda behöver inte lämna arbetsplatsen för kontrollmätningar och kan diskret utföra stora delar av vården själv i sin egen miljö med stöd från företagshälsovården eller en annan vårdaktör. Företaget drabbas inte av hög frånvaro eller kostnader för dyra vistelser på behandlingshem eller kliniker.

 

Previct® är en medicinteknisk produkt och består av en liten, diskret alkoholmätare, en app samt en portal för vårdgivaren. Den anställda utför dagligen nykterhetstest med foto-id och jobbar i appen med sin digitala coach, som fungerar som stöd och motiverar till nykterhet mellan vårdkontakterna. Vårdgivaren kan följa all behandling på distans och ge individanpassat stöd när det behövs som mest. Du som arbetsgivare får (om du vill) direkt rapporter om t. ex. test som inte utförts eller om alkohol detekteras. Du behöver aldrig oroa dig för att någon är påverkad på jobbet och utgör en risk för sig själv eller sina medarbetare.

 

På en modern arbetsplats vågar man ta tag i obekväma frågor och rädda en kollega. Previct® är ett fantastiskt effektivt verktyg som dessutom håller vårdkostnaderna nere.

 

Välkommen att höra av dig och tack för att du bryr dig!

Om du vill att vi ska kontakta dig fyll gärna i dina uppgifter nedan. Du kan också ringa oss på 018 - 410 88 80 så hjäper vi dig.

Vi kontaktar dig inom kort för en genomgång av Previct

Vi är oerhört stolta över att ha vunnit det prestigefyllda priset eHealth Awards 2018. Ett bevis på att vi verkligen är på väg att förändra beroendevården. Läs mer »

eHealth Award Logo