Finns det någon som behöver din hjälp?

Vill du hjälpa en anhörig som har problem med beroende?

Har du någon i din närhet som dricker eller spelar för mycket? Börjar du oroa dig för att det håller på att gå över gränsen? Eller kanske har det redan gjort det? Första steget för att hjälpa någon är att våga prata, men det kan kännas som ett väldigt svårt steg att ta. Var och hur ska man börja? En bra start är att berätta för personen var de kan vända sig för att få råd och stöd.

 

De flesta kommuners socialtjänst har öppenvårdsmottagningar dit man kan vända sig utan att behöva registrera sig, eftersom de vet hur jobbigt det kan kännas att bara ringa eller besöka dem. Företagshälsovård eller privata mottagningar med specialiserade alkohol- och drogterapeuter kan vara ett annat bra alternativ. Fråga oss så hjälper vi dig vidare.

 

Previct® – ett effektivt och diskret hjälpmedel

Oavsett till vilken vårdinstans man vänder sig finns nu Previct®, ett extra stöd i behandlingen. Previct® är en digital coach som finns med under hela behandlingen som ett extra stöd under dygnets alla timmar. Den möjliggör också att stora delar av vården kan skötas diskret i hemmet. Det innebär att man kan fortsätta jobba och ha en fullt fungerande vardag, men med lite extra stöd när det behövs som mest.

 

Previct® består av en liten alkoholmätare och en app i mobilen där man utför nykterhetstest, jobbar med personliga mål och får stöd om suget blir för stort. Men bäst av allt är att behandlaren tidigt kan se om man börjar må sämre, och då sätta in rätt stöd i rätt tid. Bra, eller hur?

 

Ett bra första steg mot att söka vård kan vara att gå med i den slutna Facebookgruppen Stolt och Nykter med Previct®, där kan man läsa andras historier eller ställa frågor till några som vet hur det är.

 

Välkommen att höra av dig så kan vi hjälpa dig vidare till någon som idag jobbar med nykterhet och Previct®.

 

Tack för att du bryr dig!

Om du vill att vi ska kontakta dig fyll gärna i dina uppgifter nedan. Du kan också ringa oss på 018 - 410 88 80 så hjäper vi dig.

Vi kontaktar dig inom kort för en genomgång av Previct

Vi är oerhört stolta över att ha vunnit det prestigefyllda priset eHealth Awards 2018. Ett bevis på att vi verkligen är på väg att förändra beroendevården. Läs mer »

eHealth Award Logo